Новогодишен Detox

Всеки Януари прибираме курабийките, баниците и виното и пренастройваме диетата си към по-изчистени храни и напитки. Ние разчитаме на някои дългогодишни принципи за детоксикация, рецепти и менюта, които споделят нашите експерти от MaxFit – бутиков спортен център, основан от братята Паскал и Йордан Дичеви, които имат над 20 годишен опит в областта на спорта, храненето и здравето.


След Коледните и Новогодишните празници, изпълнени с богати трапези с най-разнородни храни и напитки на масата, решихме да създадем една нова традиция със съвети за това, как да пречистваме тялото си от натрупалите се токсини повреме на празниците, а и не само. Рецептите и начина на хранене, които ще споделяме в раздела „Food & Home“ могат да се превърнат в основата ви за хранителни навици през цялата година.

Закуската:

Закуската е първото хранене за деня, което зарежда организма ни с енергия и сила. За това е добре да подберем богати на мазнини и белтъчини хранителни вещества. Можете да включите яйца, сирене, авокадо, пълнозърнест хляб, маслини, зеленчук, кисело мляко, овес, мед. Около 30 минути преди да закусим, препоръчваме да изпиете чаша детоксикиращ чай или чаша топла вода с лимон.

Обяд и вечеря: Тези две хранения си приличат като вид храна, като единствената разлика е в количеството и времето на прием при вечерята, която е препоръчително да е преди 20ч или поне 2-3 часа преди да си легнете. Добре е да съобразявате часовете, в които се храните, така че да има поне 4-5 часа време между тях, в което организмът да преработи храната. Например, ако закусите в 8 ч преди работа, обядът следва да е към 12-13 ч. , а вечерята към 19ч. Това, което също е важно да отбележим, когато искате да се пречистите са междинните хранения. Редно е да ги редуцирате до максимум и вместо това да наблегнете на пречистващи течности – например вода или детоксиращ чай. Избягвайте приема на алкохол, особено вечер преди лягане. Ядките също са едно от нещата, с които трябва да се внимава, тъй като са с високо количество калории и обикновено са нужни около 20-30 грама, за да си набавите необходимите вещества.

Очаквайте в следващите ни постове, повече за детокс и здравословно хранене.

Пазарувай подобни продукти

Прочети подобни статии